Crowdfunding

de-zakenman-trekt-een-verscheidenheid-van-geldtekens-31210059
Ook een nieuw project voor je bedrijf waar je crowdfunding voor wilt doen? Doe een crowdfundingsactie. Het werkt!
Tijdens het doen van deze crowdfundingsactie struinde ik winkelcentra af, liep ik winkelstraten door en ging ik bar in en bar uit. Als je doorzet lukt het en willen mensen heel graag geven voor een project waar jij super enthousiast over bent.
Tussen de bedrijven door nam ik pauze in de aangelegen supermarkten. Een leuke bijkomstigheid is dat ik op die manier inmiddels weet waar je de beste gratis koffie kunt krijgen, waar je de beste gratis cake krijgt en waar de worst het beste gratis te proeven valt.
De Albert Heijn heeft bij uitstek de beste gratis koffie. S’ochtends om 10 uur gaat het apparaat bij de AH in de Jodenbreestraat aan. Als het apparaat eenmaal aan staat is het zwervers united en is het onder het genot van een kopje koffie met z’n allen lekker gezellige praatjes maken met jezelf aan de keukentafel in de huiskamer van de Albert Heijn. Daarna naar de Hema even wat gratis snoep proeven en dan ”GO”. De straten af, op, en in op zoek naar donateurs. En verrek, wat een welwillendheid.  Veel mensen zijn dolenthousiast en ik kan mijn geluk niet op bij het vinden van zoveel support.
S ‘middags de andere supermarkten af: De Jumbo, Deen, De Marqt en de lokale supermarkten. Waar het meest gratis te halen is, is de Marqt. Altijd wel íets gratis te proeven:  zalm, gehaktballen, kabeljauw, mosselen. Je kan er zoveel rondjes lopen als je wilt. Het interesseert niemand ene fuck dat jij daar als een debiel 10 rondjes loopt rond de wijnschappen, omdat je aan het wachten bent op de gratis gehaktballen die elk moment gepresenteert kunnen worden.  Ja, ze bieden het ook niet voor niets aan. Maak daar gebruik van mensen! Doe ik toch ook!
En voor het lekkere fruit kun je altijd bij de Hema terecht: veelal gratis kersen, aardbeien, of meloen. En veel vleeswaren; gratis. Jammer dat de kleren, tandpasta en haargereedschap niet gratis waren, anders had ik er gratis kunnen overnachten.
Dagen maakte ik van 10 uren, waarbij ik vaak boven de 4 donateurs per dag zat. Tel uit je winst. Want daar gaat het natuurlijk om. Met het support van alle supermarktketens, notenzaken en warenhuizen die hun supplies gratis aanboden, kwam ik mijn dagen goed door. Mijn tournee ”Punk”  gaat 30 september nu al succesvol van start, mede door deze crowdfunding.
Crowdfunding? Het is een hele grote aanrader! Het is niet voor niets steeds populairder aan het worden en misschien wel hét middel tegen pro-after of mid-crisis verschijnselen om je (kunst)project te kunnen financieren. Doen!

caroline • July 9, 2016


Previous Post

Next Post