De veganistische hel

De veganistische hel.

‘Je bent wat je eet’ wordt weleens gezegd. Als dat waar zou zijn zou ik inmiddels een siamese drieling zijn van een varken, een rund en een kip zo groot als 5 voetbalvelden bij elkaar. Al mijn ex-geliefdes zouden dat willen beamen denk ik.
Maar die hele stelling klopt natuurlijk niet.

Ik pleit voor de andere kant. Waarom lijken de mensen die extreem gezond proberen te eten altijd het meest ziek?
Ik had een huisgenoot. Zij was volstrekt veganistisch. Broccoli was haar favoriete groente en dat heb ik geweten. Het was broccoli voor en broccoli na, niets kwam er tussen haar en haar broccoli. S’ochtends at zij broccoli, s’middags en s’avonds Waarschijnlijk ook s’nachts maar dat hield zij geheim. Ze had geen huisdieren maar een stronk broccoli waar ze voor zorgde. Op een dag zag ik zelfs broccoli-tinten doorschemeren door haar huid. Ze voelde zich inderdaad niet zo lekker. Ik weet zeker dat zij, waar ze nu is, in Oekra├»ne, een broccoli is geworden. Ik hoop dat het goed met haar gaat.

Ik was het andere uiterste en at varkensbraadworsten ( duurzaam dat uiteraard wel), bij de vleet. Ik was weleens bang dat mevrouw broccoli hier giftig van werd , dus ik verstopte ze. Die legde ik niet in de koelkast neer maar onder mijn bed. Ik wilde haar tere ziel niet kwetsen geloof ik. We hebben gevochten. Stonden we daar, zij met een stronk broccoli en ik met een braadworst, als ware zwaardvechtkunstenaars vechtend om de Waarheid.

Ik ben een keer ‘veganistisch verkracht’. Dat houdt in dat ik verplicht werd macro-biotisch licht energetisch voedsel materiaal naar binnen te werken en wel zo zo dat ik absoluut geen nee kon zeggen tegen hun voedsel regime. Ik ben de eerste die open staat voor open-minded spirituele zienswijzen over het verbeteren van Leven en de Planeet Aarde als in zn geheel. Hartsikke leuk, maar ik werd kostmisselijk van louter zeewier en broccoli te eten. Na afloop van die week vol bio-energetica en ander soortige fanaten die in de polonaise lopend hun linksdraaiende maagzuren aan het verteren waren, liep ik linea recta richting snackbar voor 5 frikandellen en 1 patat oorlog. Even wat rechtzetten.
Fanatisme is nergens goed voor. Balans is the word. Dat is pas gezond.
#fanatisme #veganistisch #duurzaamheid #antibioindustrie #eten #voedsel #broccoli #braadworsten #varkens #kippen #runderen #biologisch #nobioindustry #zeewier #balans #balance #huisgenoten

caroline • August 5, 2018


Previous Post

Next Post