Fuck you- De hippie anno nu

_1407_2

Het schijnt dat we in een tijd leven dat ‘Het’ behoorlijk snel gaat. Wat is ‘Het’ en wat is dat; ‘snel gaan’?  ‘Het’ schijnt ‘Het Licht’ te zijn en ‘snel gaan’ betekent dat de planeet in een soort sneltreinkookpan zit als het gaat om veranderingen die er zijn, of die er aankomen.

Dit heb ik mij laten vertellen en ik kan er wat mee, ik voel ‘Het’ namelijk ook. Tering, denk ik weleens. Slow down, met die verlichtingsenergieën.  Het is ook zo dat ‘Hoe hoger je komt hoe harder je kan vallen’. Zou het dat kunnen zijn waarom aan de ene kant mensen met Bewustzijn bezig zijn en aan de andere kant mensen zich uit de Dark Side lijken te ontpoppen. Aan de ene kant wordt het trillingsniveau verhoogd, aan de andere kant zien we Isis, police shootings en andere vreselijke dingen.  Aldus een healing mevrouw: ”Hoe hoger de energie is, hoe meer ‘duisternis’ aan het licht kan komen.”

Zelf herken ik het gegeven ‘te veel Licht binnen laten’, waardoor de stoppen doorslaan en je door kan draaien. Op zo’n moment ontstaat er een soort schaduwkant. Als actrice kun je daar alle kanten mee op en voel je monsterlijke rollen aankomen. In het echt ben je gewoon een ‘naar wijf’. Lang leve het podium.

Soms is het dus goed even aan de rem te trekken.  Dat kan ook betrekking hebben op personen. Dat je denkt: ‘Ho ho ho, wacht even, nu ga jij mijn grenzen over met je hoogheilige zogenaamde Licht, basterd, of bitch.’ Of misschien dat je (ik) dat zelf ben(t), die basterd of bitch. Dat je ( ‘je’ in het algemeen gesteld) net iets te brutaal bent, omdat je zo overtuigd bent van wat je ziet, of hoort of voelt. Maar waar een ander wellicht niets mee kan. En toch, omdat het zo intens aanvoelt, probeer je het door te duwen. Je  probeert iemand te overtuigen van de pracht en kracht van wat je voelt. Je probeert het bij iemand de strot in de te douwen. En ja, dat kan ergernis opwekken.

Volgens mij is het heel goed om tegen elkaar te zeggen in deze tijden: Fuck you. En nou dimmen jij!

Een dimmer is heel goed om niet door te draaien. Gedimd wórden eveneens. Zoveel spiritualiteit toe laten dat je niet meer normaal kunt lullen, of normaal kan doen. Of dat je even  niet meer weet waar de voor en achterkant is van zo’n beetje alles wat je aanraakt. Je weet niet meer waar je bent, je denkt dat je aliens ziet, terwijl dat gewoon je buurman is, je kan niet meer normaal adem halen, je denkt dat je op andere planeten hebt geleefd, je denkt dat je Lichtkranzen ziet, je denkt dat je engelen hoort, wat gewoon Beyonce op de achtergrond is, etc. Maar gewoon normaal je belastingdienst afhandelen, ho maar, Dat soort dingen. Achterlijkheid, zou een normaal mens zeggen. Ik zeg: een te ver doorgedraaid enthousiasme voor iets.

De hippie anno nu.

Men vraagt mij wel eens: ”Heb je extasy gebruikt?”

”Nee, ik ben bij een spirituele camping geweest, met elfen en kabouters”,  is dan het eerlijke antwoord.

En probeer dan maar eens geloofwaardig niet-gefreakt over te komen.

Nee, met je beide benen op de grond staan. En toch.

Het gaat snel tegenwoordig. Heel snel.

En hoe mooi is dat, als dat naar iets goeds leidt. Een Hoger Bewustzijn.

Maar ja, even dimmen. Even normaal doen. Even relaxed. Even mijn belastingzaken regelen nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

caroline • July 10, 2016


Previous Post

Next Post