Nostradamus

Normaal gesproken spring ik om 6 uur s’ochtends mijn bed uit, neem ik een koude douche, drink ik twee eidooiers, ren ik touwtjespringend 10 km in het bos en zit ik stipt om 9 uur achter mijn computer op kantoor om knetter hard aan het werk te gaan.

Nu, in deze quarantaine is het niet anders, behalve dat ik niet om 6 uur in de ochtend op sta, dat de eieren op zijn, dat ik niet het bos in mag en dat er geen kantoor is.

Nou ja. Ik moet toegeven dat ik slechts 2 keer eerder in mijn leven om 6 uur ben opgestaan, en dat ik nog nooit een koude douche genomen heb, dat ik nooit 2 eidooiers zou drinken en dat het nog wel een tijdje zal duren voordat ik de 10 km haal. En wat betreft dat kantoor vraag ik me eigenlijk al 7,5 jaar af wanneer ik nou echt aan de slag ga en waarmee eigenlijk. Met andere woorden: Ik moet toegeven dat ik het prettig vind dat nu iederéén thuis zit en het niet weet. Ik ben even niet de enige!

Ik probeer telkens ‘aan de slag’ te gaan maar ik besef me dat ik soms wel 2 uur achter elkaar hetzelfde journaal kijk. Alsof ik niets beters te doen heb! Maar ja,  we hebben met een historische gebeurtenis te maken, zelfs voorspeld door Nostradamus. Het feit dat Nostradamus het weer eens bij het rechte eind heeft mbt het voorspellen van deze pandemie, nadat ie onder andere Hitler en de Twin Towers (en nog veel meer!) had voorspeld, doet bij mij de vraag rijzende: is dit nou voorbestemd dat we met zijn allen thuis zitten? Was dit de bedoeling, of hadden we dit weten te voorkomen. Nostradamus heeft ook nog een oorlog voorspeld en nog wat andere dingen, voor het jaar 2020. Als we nou weten dat die man altijd gelijk had, kunnen we dan nu niet daarop inspelen en de toekomst veranderen. Dat scheelt misschien een oorlog. En we zijn die Nostradamus een keer te slim af!

Ik wilde eigenlijk naar het buitenland gaan. Berlin was the goal. Net voordat ik een ticket wilde kopen, bedacht ik mij nog even te wachten. Ik had gelijk.

Mijn grootste angst is dat als ik leuke, wilde plannen heb, dat ik dan word tegengehouden door iets of iemand. Dat ik gedoemd ben om thuis te blijven. En dat het leven saai en verschrikkelijk is. Ik ben altijd bang dat ik in een relatie terecht kom die mij daartoe dwingt of het me zo gezellig maakt dat ik niet meer weg zou willen. Of dat ik ineens in een wormgat in een vorig leven beland waarbij je als vrouw nog werd onderdrukt en niets mocht behalve thuis blijven en dat in 1 of ander ver land, India of Marokko. Maar gelukkig blijven die wormgaten weg en heb ik geen visioenen naar vorige levens, of sluit ik mij er voor af. In ieder geval, die koffer staat, en gaan zullen we. Ooit. Als ik niet word tegengehouden door een nieuwe crisis.

Wie verzint het, zo’n dodelijk virus. Houdt het dan nooit op. In die 7,5 jaar dat ik eigenlijk met van alles en nog wat bezig was en eigenlijk niet echt wist met wat, behalve comedy, was ik met nog 1 ding heel duidelijk wél bezig: Het hogere bewustzijn en dat er altijd een les zit in alles. Wat zou de les kunnen zijn van nu?

We kunnen alleen maar ons bewustzijn proberen te verhogen. En de regie in eigen handen houden. Nooit de macht uit handen geven. Niet aan organisaties, niet aan landen, niet aan personen, niet aan geliefden, niet aan familie, niet aan vrienden, niet aan collega’s, niet aan materie, niet aan virussen en niet aan crisissen. We will stay aliveFuck that virus. Dat is alles wat ik over het Corona virus-tijdperk kan zeggen. Happy Corona Holidays! We gaan nog niet naar kantoor. Nog lange niet, nog lange niet!!

caroline • March 20, 2020


Previous Post

Next Post