Want dat ben jij

want dat ben jij

Het schijnt dat we allemaal eerder hebben geleefd en zelfs op andere planeten. Dat kan misschien verklaren waarom sommige mensen zich graag als alien verkleden. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar leer. Dus ik zal wel een bankstel geweest zijn.

Zelf-acceptatie is voor iedereen een les. Bij sommigen denk ik. ‘Ja, loop er dan niet bij als een halve gare artiest in bikini op straat in de winter voordat je je komkommer-act op een trapeze boven een leeg terras gaat doen terwijl je mannelijkheid door je broekje schijnt en bij menigeen het schaamrood op de wangen tovert.’ Maar ja. Je weet maar nooit, misschien dat deze man op een dag daadwerkelijk in het circus komt.

Dat klinkt overigens erg esoterisch, dat zelf-acceptatie voor iedereen een les is. Alsof ik een boekje heb gelezen van een schrijfster die ook esoterische cursussen geeft in zelf-acceptatie en tot nu louter 50 + vrouwen als cursisten heeft gehad die erg creatief met kurk zijn maar verder de boot totaal hebben gemist.  Meestal staan vrouwen open voor dat soort dingen. mannen worden gewoon dronken van wanhoop. Maar het komt op het zelfde neer. Ze zijn even verlost van hun neerwaartse spiraal in eigenwaarde, maar wat eigenlijk werkt als een soort drugs. Zowel de drank als de esoterische cursus. Heel even werkt het en daarna komt de realiteit weer keihard binnen.

Ik denk dat zelf-acceptatie neerkomt op het omhelzen van je levensmissie en dat je daar vooral pro-actief mee bezig bent. Hoe verrot je je ook voelt, maar dat je wérkt. Werken geeft eigenwaarde. Praten over eigenwaarde heeft geen zin.

Daarom, mensen die zo raar zijn als de nete, maar zo hard werken als ze kunnen, dwingen meestal heel veel respect af.  Madonna, wijlen Prince en David Bowie en Donald Duck hadden allemaal iets afwijkends. Dat wisten ze en ze deden er wat mee.

Lerend van deze mensen kun je stellen: maak werk van je afwijkendheid. Dat waar je je eigenlijk voor schaamt omdat het niet de norm is zo te zijn en je zo te gedragen, kan je grootste kracht zijn. Wees blij dat je anders bent. Wees blij dat jij wel jezelf durft te zijn. Wees blij dat de anderen niet zoals jij zijn. Want dan ben jij wat alleen jij zijn kan.

caroline • June 4, 2017


Previous Post

Next Post