We kunnen het, leven op aarde!

Ik deed een cursus ooit. Een hele stellige cursus. Zo één die pretendeert de waarheid te zeggen. Eén zo’n waarheid die ze verkondigde was: ”Hou je aan de regels”, met een onbetwistbare intensheid als ware het een waarheid van God, voor geen rede vatbaar.  Daar is niks mis mee natuurlijk, om je aan de regels te moeten houden. Maar wie stelt die regels eigenlijk op. Wat als één zo’n regel is dat je elke uur moet bidden richting mekka met of zonder snor en dat als je dat niet doet verstoten wordt, of dat je kapot wordt geschoten als je je op straat zou begeven in verband met de aangekondigde lockdown zoals in sommige landen op deze wereld werd aangekondigd. Of dat als je kapsel tot 3 weken na het opheffen van de lockdown nog niet goed zit dat je dan bekogeld mag worden met kipkorns? Kun je dan niet gewoon zeggen: ”Flikker maar op met je regels. Ik ga hier weg!” Wie verzint het dat als je met drie mensen of meer samenschoolt en dichterbij elkaar komt dan 1,5 meter, dat je dan een strafblad krijgt en 400 euro per persoon kan betalen. Draven we niet een beetje door in angst soms en verzinnen we dan niet de meest rare dingen om elkaar eronder te krijgen. Ligt hiermee niet de basis voor een beangstigend totalitair gezag.  Is een beetje rebellie soms niet gewoon op zijn plek en als dat niet meer mag, dat we ons dan echt zorgen zouden moeten gaan maken?

Dit virus stelt ons weer in staat om te kijken naar onszelf in de basis hoe we reageren als er angst is. We willen ons ergens aan vast houden als we bang zijn. Al is het niet de bijbel meer waar we ons vast houden voor een goed leven, dan zijn het wel cursussen en challenges op Facebook van tegenwoordig, die ons voorschrijven wat een goed leven inhoudt. Niets ten nadele van challenges en curussen die gewoon echt goed zijn en waar je echt wat aan hebt, evenals de bijbel, daar zit ook heus nog wel een waarheid in.  Wie heeft er niet tijdens de lockdown zichzelf gewaagd aan tenminste 1 challenge wat ons een beetje uplifte. Maar volgzaamheid ligt op de loer bij het volgen ervan als leidraad in het leven in plaats van je eigen denken.

”Elke dag beginnen met 4 glazen water”. ”Ga elke ochtend mediteren”. ”Ren elke dag 10 km hard”.  Elke avond 1 uur voor de tv zitten, heb ik nog niet gehoord, hoewel mij dat nog de meeste ontspanning geeft en daarmee de meeste kans op verlichting, want werkelijk waar, mijn hersenvibraties worden nagenoeg zo ontspannen als ik tv kijk, daar kan geen 5de dimensionale hoge frequentie instraler tegen op, die op mijn hogere lagen intuned. Sterker nog, het geeft me vooral kopzorgen bij het horen van de prijs van zo’n instralende challenge, terwijl ik met een uur voor de tv zitten nog meer ontspanning bereik, plus ik hoef geen rekening te betalen van 250 euro als ik er was ingetrapt. En warempel laat ik zoveel shit in mezelf los in dat ene uur dat ik rechtstreeks linea recta mijn hogere bewustzijn inschiet.

Als we bang zijn willen we zekerheid. We willen mensen die ons geruststellen, we willen mensen die onze harten belangen, we willen ons goed voelen en we zijn bang als dat niet gebeurt. Uiteraard. Niemand zal dit principe ongelijk geven. Helemaal nu. Waar komt dat virus vandaan en wat gaat het met ons doen. Het maakt ons nederig ten opzichte van moeder natuur/god/het universum/de bron/de grote almachtige. Want die heeft nu iets bedacht waar we echt niet tegen op kunnen. 5G ten spijt, met alle technische vernuftigheden die we hebben bedacht om het leven aangenamer te maken, zijn wij nog steeds niet moeder natuur te slim af. Waar het ook voor dient dat virus, het brengt ons op de  knieën om daadwerkelijk beter voor elkaar en onszelf te zijn, simpelweg omdat we niet anders kunnen. Dat zal dan wel de bedoeling zijn van moeder natuur met dit virus. We hebben je wel door god, met je rare verzinsels!

En wat als we daar nou gewoon gehoor aangeven. Het leven te versimpelen. Namelijk, ik ben goed voor mij en voor een ander, ik ga geen dieren verhandelen op Chinese markten, ik ben goed voor alle levende wezens en ik zorg dat ik niemand onnodig pijn doe, ik hou rekening met het milieu etc. Gaan we elkaar dan nog steeds dwars zitten, saboteren, lastig vallen en etterbakken. Stel dat ”elkaar helpen” het nieuwe normaal wordt, krijgen we daar niet veel meer kracht en zelfvertrouwen van en zijn we dan niet veel beter nog in staat om zo’n virus te verslaan?

Zou ik, als ik in de basis veel meer op mezelf zou kunnen vertrouwen, niet nog een cursus hoeven doen waar ik 1200 euro voor moet dokken, alleen ”om meer in me kracht te komen” omdat ik na jaren gefunctioneerd te hebben in deze op ego beluste technologische prestatie maatschappij mezelf volledig kwijt was en helemaal niet meer wist wat ik ook alweer kon en wie ik was. Nee, in plaats van gewoon helder na te denken, betaal ik me scheel aan kwakzalvers. Want ik ben te bang om op mezelf te staan.

Het leven is zo eenvoudig. We hoeven er niet zo ingewikkeld over te doen. Zolang we maar opgewonden blijven over elkaar en de medemens, in plaats van alleen van de nieuwste iPhone, het nieuwste 5g netwerk, de nieuwste vliegende auto’s. Want 1 virusje en we zitten weer in de stront. Maar kunnen we van onszelf en elkaar op aan, dan komen we er wel doorheen. Dan krijgt het universum ons er niet onder met dit virus en met alles wat het nog meer in petto voor ons heeft. We kunnen het, leven op aarde!

caroline • May 19, 2020


Previous Post

Next Post